קופת גמל היא עוד דרך ליצור תוכנית של חיסכון, לתקופות אורוכת יותר או פחות, על מנת להבטיח עתיד כלכלי כלשהו, לאחר גיל הפרישה, בין אם אדם שכיר או עצמאי.
ריכוז של אפשרויות השקעה במכשירים פיננסיים כגון: מניות, אגרות חוב ועוד. וכן הינה יישוות משפטית בפני עצמה, אשר עליה מפקח הממונה על שוק ההון, החיסכון והביטוח במשרד האוצר.
כל משקיע בקופת גמל נקרא "עמית" והוא נהנה מהטבות מס, אשר מעניקה המדינה, שכן היא מעוניינת בהשקעה בקופות הגמל השונות ומעודדת זאת.
משיכת החיסכון
עד שנת 2006, ניתן היה למשוך את כספי קופות הגמל רק בשתי תחנות אפשריות: כעבור 15 שנים או בגיל פרישה, אך לאחר 2006, שונו התקנות וכיום ניתן לפדות את כספי קופת הגמל רק בגיל 60, למעט קרנות הדשתלמו, אותן ניתן לפדות כעבור שש שנים, לכל היותר.
קופת גמל: לא רק בבנק
עד לפני מספר שנים, קופות גמל היו נחלתם הבלעדית של הבנקים השונים, אך כיום קופות הגמל משווקות בידי בתי השקעות שונים, חברות ביטוח וגם בנקים, דבר אשר נותן חופש פעולה וברירה בין קופות גמל שונות, בהתאם לרווחי כל חברה וחברה וכל קופת גמל בפני עצמה.
בחירת מסלול השקעה לקופה
בחירת מסלולי ההשקעה השונים, תלוייה ברמת הסיכון הפיננסי של כל עמית, ישנם אפיקי השקעה בעלי סיכון גבוה כגון מניות, וכאלו בעלי סיכון פיננסי נמוך יחסית כגון -אגרות חוב ממשלתיות. נתן אף לשלב בין אפקים שונים, בסכומים שונים וסיכונים שונים, ובכך להקטין את הסיכון ובכל זאת למקסם רווחים. בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מדי פעם, על מנת לבדוק את האפיקים השונים, מכיוון שתנודות שוק ההון רבות הם, בעוד קופת גמל היא חיסכון דינמי, הנע בהתאם לאותם תנודות שוק.
דמי ניהול
כמו כן, שיקול נוסף בבחירת בית השקעות אשר יינתב את כספכם לקופת הגמל המתאימה עבורכם היא עלות דמי הניהול, אשר כל חברה גובה, לעתים דמי הניהול גבוהים, אך אפיקי ההשקעה המוצעים בחברה זו הם כדאיים יותר עבור משקיע מסויים, וצברו שתואה גבוהה יותר במשך השנה, ולהיפך, לכן יש לכלול את שיקול דמי הניהול ברהשוואת הרווחיות הכללית של כל חברה, המציעה קופות גמל.
רוצים ללמוד עוד? בחירת קופת גמל באתר סמרטרייד, ייעוץ עסקי ומיזמים פנסיונים לרבות הקמת קופת גמל